abonneren

Google breidt Google Apps uit met Google Sites

Google introduceert vandaag Google Sites, een toepassing voor het maken van een team-website.Gebruikers van Google Sites kunnen meerdere soortinformatie - zoals video's, kalenders, presentaties, bijlagen en tekst - binnen één locatie onderbrengen en deze items vervolgens delen, zodat de informatie kan worden geraadpleegd en bewerkt door een selecte groep gebruikers, een gehele organisatie of gebruikers overal ter wereld.

"Het bouwen van een team-website is tot dusver altijd te gecompliceerd gebleken. Het vereist speciale hardware, software en programmeer-vaardigheden", aldus Erik de Muinck Keizer, Territory Manager van Google Enterprise Benelux. "Met Google Sites is iedereen nu in staat om in luttele minuten een volledig aangepaste website te bouwen en mensen uit te nodigen om eraan bij te dragen. Op deze manier voegen we letterlijk een Edit-knop aan internet toe".

Iedereen binnen een organisatie kan met Google Sites van start gaan door zich aan te melden voor Google Apps via Team Edition. Na een controle van het e-mailadres van hun organisatie of school kunnen gebruikers anderen uitnodigen om deel te nemen of mensen binnen hun organisatie vinden die Google Apps reeds gebruiken.

Met Google Sites kunnen gebruikers websites bouwen zoals:
- een intranet voor het centraliseren van bedrijfsgegevens
- een team-website om een project te beheren
- een persoonlijk online profiel met een curriculum vitae, expertisegebieden en kwartaaldoelstellingen
- een virtueel klaslokaal om huiswerkopdrachten, cijferlijsten en andere bronnen beschikbaar te stellen.

Google Sites is schaalbaar naar organisaties van alle omvang, van een beginnend bedrijf met vijf man personeel tot een universiteit of een onderneming met 50.000 medewerkers. Om Google Sites te kunnen gebruiken is het niet nodig om hardware of software aan te schaffen, te installeren of te onderhouden.

Overige mogelijkheden van Google Sites zijn onder meer:
- Het Embedden van content uit andere Google-producten, zoals YouTube, Google Docs, Google Calendar en Picasa
- Bestanden van verschillende formaten uploaden
- De ‘look & feel' van de website aanpassen

Google Sites is gebaseerd op JotSpot-technologie en is beschikbaar in de Team, Standard, Premier en Educational Editions van Google Apps.

The Google Sites interface is momenteel alleen beschikbaar in VS Engels, maar gebruikers kunnen content toevoegen in iedere taal.


Website: sites.google.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: