abonneren

Google breidt AdSense uit met YouTube-videoclips

Google breidt zijn AdSense-programma uit zodat eigenaren van websites waarop YouTube-clips te zien zijn, kunnen delen in de advertentie-inkomsten rondom de clips.Het nieuwe product van Google's AdSense-programma, genaamd ‘video units', gaat vandaag van start. Andere typen media, zoals audio, webartikelen en games zullen de komende tijd toegevoegd worden aan het AdSense-programma. Binnenkort kunnen eigenaren van websites alle content bij Google ophalen en dan geld verdienen aan de Google-advertenties erom heen.

De eigenaar van een website kan ervoor kiezen om een statische banner bovenaan een YouTube-clip te tonen of een tekstadvertentie onderaan de clip. De tekstadvertentie neemt ongeveer 20 procent van het beeldscherm waarin de videoclip wordt afgespeeld in beslag. De tekstadvertentie verschijnt onderaan het beeldscherm ongeveer 10 seconden nadat de gebruiker op de ‘play'-knop heeft gedrukt en de videoclip begint met afspelen.

"We zijn ervan overtuigd dat dit, vanuit een video-standpunt, het minst storende advertentieformaat is waarmee we kunnen werken," Aldus Christian Oestlien, business-productmanager bij YouTube.

Volgens Emily Riley, een advertentieanalist bij Jupiter Research, is Google's nieuwe 'video unit' een goede manier om consumenten te bereiken. Door relevante banners bovenaan videoclips te tonen en tekstadvertenties onderaan biedt Google een minder storende manier om de aandacht van de consument te trekken dan wanneer er een vijf seconden durende advertentie voor de clip wordt getoond; de zogenaamde ‘pre-rolls'.

De advertenties die boven- en onderaan de clip worden getoond, zijn gebaseerd op de content van de clip en de content op de pagina waarop de clip staat. De videoclips komen van videoaanbieders als TV Guide Broadband, Expert Village, Mondo Media, Extreme Elements en Ford Models.

Het ‘video unit'-programma komt als eerste beschikbaar voor de duizenden Amerikaanse AdSense-partners. Binnenkort zal het uitgebreid worden naar andere landen waar YouTube actief is.


Website: google.com/adsense

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie