abonneren

Google bouwt datacentrum voor nieuwe diensten

Google heeft vergevorderde plannen voor een nieuw datacentrum in de Amerikaanse staat North-Carolina. Het datacentrum gaat rond de $600 miljoen kosten. Het nieuwe datacentrum is bedoeld voor serverfarms die gebruikt gaan worden in Google's volgende generatie zoek- en databaseapplicaties. Het nieuwe serverpark is vooral bedoeld voor Google's nieuwe Similarity-engine.
Deze engine moet dubbele entries in zijn webcrawls en zoekresultaten weghalen.

Het nieuwe datacentrum verschaft werk aan meer dan 200 mensen. De meeste daarvan zullen netwerk- en serverbeheerders zijn. Google's belangrijkste R&D-faciliteit blijft in de staat Californïe. Google heeft recentelijk ook een faciliteit in de staat Arizona gebouwd.

Er is veel werkeloosheid in North-Carolina en Mike Easley, de gouverneur van de staat, is dan ook zeer verheugd met Google's besluit. Maar Google heeft niet zomaar voor North-Carolina gekozen. Om Google's keus te vergemakkelijken heeft de staat een pakket met bedrijfsvriendelijke regelingen samengesteld ter waarde van $4,8 miljoen. Dit bedrag kan oplopen tot $100 miljoen indien Google besluit om voor langere tijd in North-Carolina te blijven.


Bron: news.yahoo.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: