abonneren

Google bouwt datacentrum voor nieuwe diensten

Google heeft vergevorderde plannen voor een nieuw datacentrum in de Amerikaanse staat North-Carolina. Het datacentrum gaat rond de $600 miljoen kosten. Het nieuwe datacentrum is bedoeld voor serverfarms die gebruikt gaan worden in Google's volgende generatie zoek- en databaseapplicaties. Het nieuwe serverpark is vooral bedoeld voor Google's nieuwe Similarity-engine.
Deze engine moet dubbele entries in zijn webcrawls en zoekresultaten weghalen.

Het nieuwe datacentrum verschaft werk aan meer dan 200 mensen. De meeste daarvan zullen netwerk- en serverbeheerders zijn. Google's belangrijkste R&D-faciliteit blijft in de staat Californïe. Google heeft recentelijk ook een faciliteit in de staat Arizona gebouwd.

Er is veel werkeloosheid in North-Carolina en Mike Easley, de gouverneur van de staat, is dan ook zeer verheugd met Google's besluit. Maar Google heeft niet zomaar voor North-Carolina gekozen. Om Google's keus te vergemakkelijken heeft de staat een pakket met bedrijfsvriendelijke regelingen samengesteld ter waarde van $4,8 miljoen. Dit bedrag kan oplopen tot $100 miljoen indien Google besluit om voor langere tijd in North-Carolina te blijven.


Bron: news.yahoo.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord