abonneren

Google bouwt al 2 jaar aan eigen netwerk van bezorg-drones

Google bouwt al ruim 2 jaar aan een eigen systeem van drones, waarmee het internetbedrijf pakjes wil laten bezorgen bij mensen. Er is inmiddels aleen werkend prototype van het onbemande vliegtuigje beschikbaar.

Dat melden bronnen bij verschillende media zoals The Atlantic. Volgens de site heet Googles drone-programma 'Project Wing', en wordt het ontworpen door de Google X-divisie. Die mysterieuze afdeling van de internetgigant werkt in het diepste geheim aan projecten, waaronder ook bijvoorbeeld Googles zelfrijdende auto.

Vliegtuigen

De drones waar Google nu aan werkt lijken volgens The Atlantic wat op vliegtuigen, alleen stijgen ze verticaal op. De voertuigen hebben ee spanwijdte van 8,5 meter, en bevatten een holte aan de onderkant waar een pakketje kan worden vastgebonden.

Onduidelijk doel

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Google precies met de drones van plan is, omdat het bedrijf zelf geen pakketjes verstuurt. Mogelijk gaat het bedrijf de drones laten gebruiken door andere bezorgbedrijven, maar daarover is nog niets bekend. De internetgigant zegt in ieder geval wel dat het nog lang gaat duren voor de drones commercieel inzetbaar zijn.

Meepraten

Wat Google in ieder geval wel wil, is meepraten over de regulering van drones. Nu het steeds makkelijker en goedkoper is voor consumenten en bedrijven om met drones te vliegen, moeten ook de regels rondom het vliegen aan worden gepast. Overheden worstelen daarmee, en Google wil daar graag een mening over hebben. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie