abonneren

Google blokkeert betaalde apps wegens loophole

Het duurde nog geen twaalf uur voordat gebruikers hadden uitgevogeld hoe ze met een G1 zonder simlock applicaties uit Google's Android Market gratis konden downloaden. Google heeft snel alle betaalde applicaties geblokkeerd.Eigenaren van een G1-smartphone zonder simlock hebben geen toegang meer tot een groot gedeelte van de applicaties in de Android Market-store. Alle applicaties die kopieerbeveiliging hebben - dit zijn bijna alle applicaties waarvoor betaald moet worden - zijn nu onbruikbaar.

Toen Google ongeveer een week geleden betaalde applicaties ging aanbieden in zijn Android Market wisten gebruikers in minder dan twaalf uur de DRM-beveiliging op de applicaties te kraken. Eigenaren van een G1 zonder simlock kunnen daardoor applicaties waar eigenlijk voor betaald moet worden gratis gebruiken.

De gebruiker koopt en download een "testversie" van de applicatie, kopieert de applicatie vervolgens naar een systeemfolder en laat dan aan Google weten zijn geld terug te willen omdat de applicatie niet bevalt. De gebruiker krijgt dan zijn geld terug maar behoudt het kopie van de applicatie waardoor hij het gewoon kan blijven gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: