abonneren

Google biedt inkijk bij de rijken

Het golfstaatje Bahrein is in rep en roer. Dankzij Google Earth kan de arme bevolking met eigen ogen zien hoe groot en groen de landgoederen van de superrijken zijn. Internet als vonk van een sociale revolutie.Hoge muren onttrekken het directe zicht op de paleizen, golfterreinen, zwembaden en jachthavens. De vissers moeten via omwegen naar hun boten aan de zelfgebouwde kade. Nu geven de satellietbeelden onverbloemd weer hoe ver de steigers in zee steken. Op de schermen wordt de burger duidelijk dat de mooiste stukken land in handen zijn van de elite.

De regering, flink op de hand van de schatrijken van het land, heeft getracht de geruchtmakende beelden te blokkeren, maar dat is niet gelukt. Er is een grote kans dat internet op deze wijze een sociale ontwikkeling op gang brengt. De bevolking beseft van de ene op de andere dag de verschillen tussen het arme en rijke deel. Haarscherpe beelden vanuit de ruimte zorgen voor een bewustwordingsproces waaraan voor het eerst in de geschiedenis geen revolutionaire leider te pas komt. Opzwepende spreekbeurten blijven achterwege, de beelden op de computerschermen spreken voor zich. De politie kan met arrestaties van de leiders de revolte niet onderdrukken, want er is geen leiding. Er is alleen internet met Google Earth.
Dit is de anarchistische kant van internet. Is dit de eerste echte digitale revolutie?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord