abonneren

Google bevecht Twitter met realtime zoekresultaten

Vanaf vandaag heeft Google nieuwe mogelijkheden bij het uitvoeren van een zoekopdracht. Gebruikers kunnen resultaten nu sorteren aan de hand van bepaalde criteria. Eén van deze criteria is het sorteren van de resultatenlijst op recente pagina's.Wie een zoekopdracht bij Google uitvoert kan er voortaan voor kiezen om de meest recenteresultaten bovenaan te laten plaatsen, of alleen reviews voorgeschoteld te krijgen. Op deze manier moetzoeken efficiënter worden.Overigens is 'recent' bij Google een rekbaar begrip, want het blijft een combinatie van recent en relevant.
Dit voorkomt dat recente pagina's die héél weinig met een zoekterm te maken hebben bovenaan komen.

Boze tongen beweren dat de nieuwe zoekmogelijkheden een antwoord zijn op het succes van Twitter, dat sinds kort ook geavanceerde zoekmogelijkheden biedt. Uiteraard biedt Twitter andere informatie, maar een zoekopdracht op deze site leidt vaak tot zeer recente informatie over een bepaald onderwerp.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord