abonneren

Google betaalt Android-ontwikkelaars voor applicaties

Google gaat dit kwartaal ontwikkelaars van applicaties voor het Android-platform geld geven voor elke applicatie die ze verkopen. Van elk verkochte applicatie gaat 70 procent naar de ontwikkelaar en 30 procent naar Google.Volgens Eric Chu van Google krijgen ontwikkelaar dit kwartaal de mogelijkheid om applicaties via de Android Market-winkel te verkopen. Omdat elk land waar Google actief is andere regels heeft omtrent het betalingsverkeer, rolt Google de mogelijkheid van commerciële applicaties uit per land.
De internetgigant begint met de VS en Groot-Brittannië, daarna zijn Duitsland, Oostenrijk en Nederland aan de beurt en tenslotte Frankrijk, Italië en Spanje.

Google wil met het aanbieden van commerciële applicaties beter concurreren met Apple's App Store. Wanneer ontwikkelaars geld kunnen verdienen met hun Android-applicaties zullen meer ontwikkelaars voor het platform applicaties schrijven. Sommige ontwikkelaars die applicaties voor de iPhone hebben ontwikkeld, hebben er miljoenen dollars aan verdiend.

Ontwikkelaars van mobiele applicaties wachten nu tot Research in Motion een online applicatie-winkel voor de BlackBerry lanceert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: