abonneren

Google beperkt vrije toegang tot nieuwssites

Google komt de nieuwesites die dat willen tegemoet, door de vrije toegang tot het nieuws via Google te beperken.Uitgevers die dat wensen kunnen zich aansluiten bij een "First Click Free" service, die voorkomt dat internetters onbeperkt toegang tot een website krijgen.
De service kan er voor zorgen dat gebruikers via Google altijd naar het eerste bericht kunnen doorklikken en bij volgende pagina's verplicht zijn om zich aan te melden (als geregistreerde gebruiker). Dit voor zover er op de site beperkte toegang wordt toegepast. Voorwaarde is wel dat Google de site vrij moet kunnen indexeren.

Google komt hiermee tegemoet aan de klachten van uitgevers dat via Google alle informatie die alleen voor abonnees beschikbaar is toch voor iedereen toegangkelijk is.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord