abonneren

Google begint met versturen devkits voor modulaire smartphone Project Ara

Google gaat eind deze maand de eerste developer's kits versturen voor zijn eigen modulaire smartphone. Ontwikkelaars die vast aan de slag willen met de in stukjes opgebroken telefoon kunnen een aanvraag doen bij de internetgigant.

Texas-processor

Er is een zeer beperkt aantal dev-kits beschikbaar, dus de spoeling zal dun zijn. Ontwikkelaars die met het toestel in de weer gaan, krijgen een OMAP-4460-processor van Texas. Die draait op een aangepaste versie van Android, genaamd Linaro. Ook levert Google een switchboard mee van UniPro en een printplaat waar ontwikkelaars apparatuur kunnen aansluiten.

Aanvraag

Ontwikkelaars kunnen tot morgen een aanvraag indienen. Google kijkt vervolgens naar de ervaring vna de ontwikkelaar en de voorgestelde module. In augustus start een tweede ronde, die het aantal aanvrager nog verder te vernauwen.

Project Ara

Googles eigen modulaire telefoon, met de codenaam Project Ara, wordt in 2015 verwacht. Gebruikers van de telefoon kunnen losse onderdelen van hun toestel makkelijk verwisselen, waardoor ze in theorie nooit een nieuwe telefoon hoeven te kopen. De basis van dat toestel moet 50 euro gaan kosten, maar daarvoor krijgen gebruikers bijvoorbeeld geen camera op hun toestel.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Project Ara, devkit, Modulair