abonneren

Google Barometer: Graadmeter economie

Google heeft een Nederlandse graadmeter voor de economie gelanceerd. Door de zoekopdrachten te analyseren wordt inzicht gegeven in de stemming op internet. Uitgaande van de veronderstelling dat bij een positieve ontwikkeling van de economie ernaar andere dingen wordt gezocht dan bij negatieve ontwikkelingen, zou deze graadmeter nog wel eens een betere en in ieder geval een snellere indicator van de economische ontwikkelingen kunnen zijn dan de voorspellingen van het CBS.

Voor verschillende categorieën gebruikt de Google Barometer zoekwoorden met een positieve en een negatieve betekenis. De verschillende categorieën worden gecombineerd tot een algemene trendlijn.
Bron: Emerce

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord