abonneren

Google-baas Eric Schmidt niet technologiegoeroe Obama

Ook al zou President-Elect Barack Obama het hem persoonlijk vragen dan wil Google-baas Eric Schmidt nog steeds niet zijn technologiegoeroe worden."Ik hou er van om bij Google te werken en ik wil graag blijven, dus het antwoord is nee," antwoordde Schmidt tijdens een tv-interview met CNBC-presentator Jim Cramer. Eric Schmidt was één van de bekendste supporters van Barack Obama.

Schmidt maakt op dit moment onderdeel uit van Obama's economische adviesgroep. De groep moet Obama adviseren over hoe hij het beste de VS uit het financiële dal kan trekken. Volgens Schmidt luistert Obama goed naar de groep en heeft hij door dat er haast is geboden. Schmidt heeft Obama het advies gegeven om zich vooral te concentreren op de verbetering van de infrastructuur. Schmidt is het met Obama eens dat de VS meer aandacht moet geven aan de ontwikkeling van groene energie.

Op de vraag hoe het gaat met Google's advertentie-inkomsten antwoordde Schmidt dat advertenties één van de eerste zaken is waar bedrijven op bezuinigen wanneer het financieel slecht gaat. Dit is echter een verkeerd besluit omdat advertenties een directe relatie hebben met de omzet. Schmidt erkende dat Google net als veel andere bedrijven een moeilijke tijd doormaakt, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het aantal advertenties op korte termijn weer zal bijtrekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord