abonneren

Google Apps geïntegreerd in Gmail

Google Labs heeft een aantal experimentele functies toegevoegd aan Gmail waardoor gebruikers Google-applicaties, zoals Google Calendar en Google Docs, als gadgets kunnen toevoegen aan de emaildienst.De nieuwe functies zijn te vinden onder "Settings > Labs". Daar vindt u in het linker navigatiemenu een Google Calendar gadget die in Gmail uw aankomende afspraken toont en u waarschuwt wanneer er binnenkort een er belangrijke afspraak of gebeurtenis plaatvindt. Ook vindt u daar een Google Docs gadget waardoor u binnen Gmail uw documenten kunt doorzoeken en openen.

Google Labs heeft ook een "sandbox"-achtige applicatie waarmee gebruikers elke applicatie die ze willen aan Gmail kunnen toevoegen. De gebruiker dient een url te verwijzen naar een XML-bestand voordat de applicatie geïntegreerd wordt in Gmail.

Het experiment bevindt zich nog in een prille testfase en nog niet alle gadgets zijn compatibel met HTTPS. Gebruikers die gadgets willen toevoegen aan Gmail dienen er dus rekening mee te houden dat die via http gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord