abonneren

Google aast op Microsoft Office-kloon

Google wil een zakelijk softwarepakket op de markt brengen dat kan tippen aan Microsoft Office. Het heeft daarbij zijn oog laten op het Koreaanse ThinkFree, dat graag wil samenwerken, maar zich niet wil laten opslokken door Google. Het team van Google dat de overname van YouTube begeleidde, heeft enkele vertegenwoordigers van ThinkFree deze maand twee keer ontmoet, aldus topman Jong-jin Baek van Haansoft, het moederbedrijf van ThinkFree. In interviews met Koreaanse media stelde hij dat Google van plan is om ThinkFree over te nemen.

ThinkFree heeft diverse versies van op Java gebaseerde software in huis die online in een webbrowser kan draaien of op zichzelf. De software van ThinkFree heeft over het algemeen positieve kritieken gekregen, al zijn er wat klachten geweest over bugs en instabiliteit. De online-versie is gratis verkrijgbaar.

ThinkFree Office is vaak omschreven als een kloon van Microsoft Office, omdat het doelbewust de layout van de menu's en toolbars van Micorsoft Office nabootst. En het kan bestanden openen en opslaan in de formaten van Microsoft Office.

De Koreaanse software imiteert ook de meeste functies van Microsoft Word, Excel en PowerPoint, maar het ontbeert de meer geavanceerde functies van de Microsoft-programma's. Baek zei tegen de Korea Times dat Haansoft ThinkFree niet kwijt wil, maar hij hoopt een samenwerkingsverband te vormen om samen met Google de software aan te bieden. Hij is zich er van bewust dat Google dit idee niet erg ziet zitten.

Simon Burns, VNUnet.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord