abonneren

Google aangeklaagd voor wifi-privacyschending

Google heeft de gegevens die ze ten onrechte heeft verzameld van onbeveiligde WiFi-netwerken bij een onafhankelijk informatiebeveiligingsbedrijf IPSEC ondergebracht.Google had eerder aangeven de data zo spoedig mogelijk te vernietigen.
Google weerstaat hiermee de gerechtelijke verzoeken om de data beschikbaar te stellen aan advocaten, die een gecombineerde aanklacht tegen Google willen indienen.

Eerder deze maand werd bekend dat Google jarenlang ‘per ongeluk' gegevens van open wifi-netwerken heeft verzameld met de rondrijdende auto's die Google StreetView foto's maken.

Diverse advocaten in de verenigde staten bereiden zogenaamde class-actions voor. Dit zijn rechtszaken die ze namens groepen belanghebbenden willen voeren.

Nadat dit schandaal bekend werd, heeft Google direct toegegeven dat het netwerk id's en mac-adressen verzamelde van wifi-netwerken. Maar ook e-mails of foto's die toevallig op het moment dat de Streetviewauto voorbij reed werden verstuurd, zijn opgeslagen. Google zou direct maatregelen nemen om het verzamelen van deze data voortaan te voorkomen. Ook zouden alle verzamelde gegevens worden vernietigd. De juristen proberen nu te voorkomen dat deze data wordt vernietigd, omdat dit wordt gezien als het belangrijkste bewijsmateriaal.

Ook in Europa zijn privacy-autoriteiten in actie gekomen een hebben aangekondigd een onderzoek te zullen doen naar Googles handelen. Duitse aanklagers hebben een gerechtelijk onderzoek gestart. In de VS is het de FTC (Federal Trade Commission) die een onderzoek doet op verzoek van een consumentenorganisatie.

Via: Techworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie