abonneren

Google aangeklaagd over merknaam Android

Google heeft weer eens een rechtszaak aan zijn broek. Deze keer durft ene Erich Specht de internetgigant voor de rechter te slepen. Volgens Specht behoort de merknaam Android aan hem toe. Het blijkt dat Specht in oktober 2002 de merknaam kreeg toegewezen.Volgens de advocaat van Specht heeft Google de merknaam van zijn cliënt gestolen. Specht heeft volgens zijn advocaat lang nagedacht over de merknaam Android en nu pakt Google het brutaal af. Google wilde in 2007 de merknaam registreren, maar het verzoek werd afgewezen omdat de merknaam al in gebruik was.
Google tekende bezwaar aan tegen Specht's claim op de merknaam Android omdat Specht niks met de merknaam heeft gedaan. Specht's Android Data bestaat al sinds 2004 niet meer, behalve op papier. De organisatie die over de toewijzing van merknamen gaat, verwierp echter het bezwaar van Google.

Recentelijk kwam Specht erachter dat Android geen mobiele telefoon is, maar een mobiel platform. Hij wil nu $100 miljoen van Google en alle andere Android-partners voor het oneigenlijke gebruik van zijn merknaam.

Een woordvoerder van Google laat weten dat ze het recht op de merknaam Android tot de hoogste rechterlijke instantie zullen verdedigen.


Bron: Tom's Guide

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie