abonneren

Google 10 april weg uit China?

De internet-geruchtenmachine draait op volle toeren: Google zou aanstaande maandag bekend gaan maken op 10 april definitief te vertrekken uit China. Dat meldt een krant in de Chinese hoofdstad Beijing.De krant baseert zich op een gesprek met een medewerker van Google China. Google heeft het nieuws nog niet bevestigd.
De beslissing om het land te verlaten en google.cn uit de lucht te halen lijkt ingegeven te zijn door de Chinese overheid, die wil dat Google zoekresultaten blijft censureren.

Op dit moment geeft de Chinese Google-site gefilterde zoekresultaten, maar Google is hier niet blij mee. De zoekgigant wil niet langer zoekresultaten censureren en wilde in conclaaf met de Chinese overheid. Deze gaf een duidelijke waarschuwing uit: als Google stopt met censureren, volgen er represailles. Dit lijkt de spreekwoordelijke druppel te zijn voor Google, die al eerder de introductie van Android-smartphones in China staakte.

Google zoekt nu uit hoe het kan voorkomen dat zijn werknemers in China vervolgd worden, wanneer de zoekmachine inderdaad zijn deuren sluit. Google is tevens bang dat de Chinese overheid andere Google-diensten op de korrel wil nemen, wanneer google.cn gesloten wordt. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het alle diensten in China zal moeten staken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: