abonneren

Gokken nu ook in Second Life verboden

Als er één ding aantrekkelijk is aan Second Life, dan is het wel het gebrek aan regels en wetgeving. Toch heeft ontwikkelaar Linden Labs de teugels iets aangehaald: het is inmiddels niet meer toegestaan om in Second Life kansspelen te spelen.Linden Labs verbiedt vanaf nu kansspelletjes in Second Life. Onder kansspelletjes worden spelletjesverstaan waarbij de uitkomst afhangt van geluk, willekeur of sportuitslagen in de 'echte' wereld. Het doet er niet toe of uitbetaling in echt geld of Linden Dollars geschiedt.
Onder de verboden spelen vallen poker, blackjack, roulette en slot machines. Het gokken op spelen die niet kansafhankelijk zijn maar direct gekoppeld zijn aan de prestaties van een gebruiker zijn nog wel toegestaan.

Alle Second Lifers die zich niet aan de nieuwe regel houden worden zonder pardon uit de wereld verwijderd, evenals de objecten die met de kansspellen verband houden. Ook het account van de gebruiker wordt uitgeschakeld. De inwoners van Second Life hebben gemengd gereageerd op het nieuws: sommigen zijn blij met de maatregel, terwijl anderen het een compleet onnodige bemoeienis vinden.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: