abonneren

Goedkopere PlayStation 3 op komst?

Er wordt steeds harder gefluisterd dat Sony wel eens met een goedkopere PlayStation 3 op de proppen kan komen. De verkopen van deze console liggen erg achter op die van de Xbox 360 en de Wii, zodat actie van Sony uit onvermijdelijk lijkt.Analisten denken dat Sony de prijs van de PlayStation 3 met minstens $100 moet verlagen om competetief te blijven. Omdat Sony al eerder ontkend heeft een prijsverlaging in maart door te voeren, zal dit vermoedelijk in april plaatsvinden. Maar of er inderdaad $100 van de console af gaat?
Sony weigert verder verlies te leiden op de PS3, in ieder geval, niet om alleen maar hogere verkoopaantallen te noteren. Een prijsverlaging van $50 zou dus realistischer zijn.

Een ander gerucht is dat Sony met een goedkoper model gaat komen, waarin de blu-ray-drive wordt vervangen door een goedkope dvd-drive. Een dergelijk model zou een stuk goedkoper aangeboden kunnen worden dan de huidige PS3. Toch lijkt ons deze stap niet logisch, want vrijwel alle verkrijgbare games worden op blu-ray-schijfjes uitgebracht en zijn dus niet leesbaar op de PS3. Toch zou Sony deze stap serieus overwegen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: