abonneren

Goedkopere iPhone lijkt onvermijdelijk

Hoewel Apple meerdere malen te kennen heeft gegeven niet in het goedkope smartphonesegment mee te willen spelen, lijken de geruchten over een iPhone Nano toch weer aan te zwellen. Analisten claimen dat Apple in juni of juli een uitgeklede iPhone én een nieuwe iPhone zal introduceren.Volgens de analisten zal de iPhone Nano een verkoopprijs van $99 (in combinatie met abonnement) meekrijgen. Het kleine broertje van de iPhone zou alleen gprs, wifi en bluetooth ondersteunen. De schermresolutie blijft 480x320, maar op de camera zou beknibbeld worden. De geheugencapaciteit is maximaal 8 GB.

De derde generatie iPhone (iPhone 4G?) biedt volgens de geruchten nog steeds umts/hsdpa-ondersteuning, wifi, gps en bluetooth. De schermresolutie zou opgevoerd zijn naar 720x480 of 800x480 en de geheugencapaciteit zou 16 of 32 GB zijn. De cameraresolutie zou verhoogd worden ten opzichte van de huidige 2-megapixel-sensor en het opnemen van videobeelden is nu eindelijk mogelijk.

Dat Apple overstag zou gaan met een goedkopere iPhone zou vooral te maken hebben met de zwakke economie; er zijn maar weinig mensen die in deze tijden veel geld aan een smartphone willen uitgeven. Een goedkoop model zou dus een goede verkoophit kunnen worden. Daarnaast heeft Apple in toenemende mate last van goedkopere concurrenten als de BlackBerry Storm en de T-Mobile G1.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: