abonneren

Goede kleur blauw ontdekt voor OLED-schermen

De OLED-technologie heeft een probleem met de kleur blauw. Hierdoor wordt de ontwikkeling van de technologie afgeremd. Maar nu hebben Koreaanse wetenschappers materiaal ontdekt waardoor blauwe OLEDS geproduceerd kunnen worden.Koreaanse wetenschappers hebben bekendgemaakt dat ze een "ware" kleur blauw OLED ontdekt hebben. Wetenschappers konden voorheen alleen rode en groene OLEDS reproduceren. Door de ontdekking komt de productie en ontwikkeling van consumentenproducten met OLEDS in een stroomversnelling.
OLED-producten hebben een betere kleurkwaliteit en verbruiken minder energie, waardoor ze zowel goed zijn voor de consument als voor het milieu.

Het probleem met de OLED-technologie is dat er licht nodig is in alle primaire kleuren - rood, groen en blauw - en dat elke kleur even lang moet meegaan. Een blauwe kleur is moeilijker te reproduceren en verbruikt daardoor meer energie waardoor het eerder vervaagt. De levensduur van een blauwe OLED is ongeveer de helft van die van een rode of groene OLED. Dit is niet een groot probleem voor kleinschalig gebruik van OLEDs - zoals het beeldscherm van een mobiele telefoon - maar het is wel een groot probleem bij grotere beeldschermen als computermonitoren en televisies.

De Koreaanse wetenschappers hebben weinig informatie vrijgegeven over hun ontdekking. Het team wordt geleid door de chemicus Jin Sung-Ho en het onderzoek is betaald door de Koreaanse overheid. Zuid-Korea is de grootste producent van LCDS en concurreert agressief met Japan op het gebied van OLEDs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie