abonneren

Gmail voortaan ook offline te gebruiken

Google introduceert een nieuwe functie in Gmail waarmee gebruikers ook offline toegang hebben tot hun e-mail. De functie maakt gebruik van Google Gears om e-mailberichten te cachen op de computer van de gebruiker.Een gebruiker kan via de website gmail.com offline e-mailberichten bekijken, bewerken en opstellen. De berichten worden pas verstuurd wanneer de computer van de gebruiker een verbinding maakt met het internet.

Wanneer de gebruiker de functie aanzet, gebruikt Gmail de Gears-applicatie om een lokale cache te maken van alle e-mailberichten. Zo lang de computer is verbonden met het internet synchroniseert Gmail de on- en offline berichten. Wanneer de computer verbinding met het internet verliest, schakelt Gmail automatisch over op de offline-modus en gebruikt de data die is opgeslagen op de harde schijf in plaats van de informatie op het internet. Een gebruiker kan offline alles doen wat hij ook online kan doen, behalve het daadwerkelijk versturen van de berichten.

De nieuwe functie bevindt zich nu nog in de betafase en is te downloaden op de Google Labs website.


Meer informatie: Googleblog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord