abonneren

Gmail vecht effectief tegen spam

Eén van de grote pluspunten van Gmail is dat de online e-mailclient een uitstekende bescherming biedt tegen spam. Spam is één constante irritatie voor alle internetgebruikers en een e-mailclient met een goede spambescherming is dan ook een godsgeschenk.Gisteren plaatste een software-ingenieur van Google op het officiële Google Blog een bericht waarin hij uitlegt hoe effectief Google de aanhoudende stroom spam weet te bestrijden.

Op de afbeelding rechts ziet u een rode lijn die staat voor alle binnenkomende berichten die spam zijn. Het is duidelijk te zien dat deze lijn omhoog gaat. Dit betekent dat er op dit moment meer spam wordt verstuurd dan in 2004. De belangrijkste lijn is de blauwe lijn. Deze lijn staat voor het aantal berichten dat Gmail-gebruikers als spam hebben gerapporteerd en die dus in hun inbox zijn beland. Deze lijn gaat langzaam maar gestaag naar beneden. Dit betekent dat ondanks het toenemende aantal spamberichten de technologie van Google zeer effectief spam tegenhoudt.

Volgens een video over spam die Google heeft uitgebracht, doet een gemiddelde persoon er vijf seconden over om een bericht in zijn inbox als spam te identificeren en het vervolgens te verwijderen. Dit lijkt niet veel, maar indien u elke dag veel spamberichten in uw inbox krijgt dan kan deze tijd flink oplopen. In de video laat Google ook zien hoe moeilijk het is om spam in de vorm van een afbeelding te bestrijden. Dankzij de OCR-technologie van Google Book Search, die Google voor zijn Gmail gebruikt, kan Google toch deze lastige spam identificeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: