abonneren

Gmail-tool steelt uw wachtwoord

Opgepast! Het sharewareprogramma G-Archiver heeft kwade bedoelingen. Het programma, dat claimt een backup te maken van uw Gmail-account, stuurt stiekem uw logingegevens door naar de maker van het programma. Zeker 1777 mensen zijn hier al de dupe van geworden.Het gaat dus om het sharewareprogramma G-Archiver, waarvoor ook nog eens $30 moet worden betaald. Het programma is ontwikkeld door ene John Terry, die het programma zo schreef dat alle logingegevens automatisch naar zijn mailbox worden doorgestuurd.
Het is puur toeval dat programmeur Dustin Brooks, die het programma maar matig vond werken, een kijkje in de code nam en zo de oplichting op het spoor kwam.

Extra slordig is dat Terry zijn eigen logingegevens nog in de broncode had staan. Inderdaad bleek zijn mailbox gevuld met accountgegevens van anderen. Na contact met Google zijn de mails met logingegevens verwijderd.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord