abonneren

Gmail past door Android beheer contactenlijst aan

Het Gmail-team gaat de manier waarop Gmail automatisch contacten toevoegt aan de lijst van contactpersonen aanpassen. In de eerste versie van Gmail voegde de e-maildienst automatisch een persoon toe aan de lijst van contactpersonen wanneer de gebruiker een bericht aan hem of haar stuurde en de ontvanger nog niet als contactpersoon was aangemaakt. Gmail ontving veel klachten over deze te snelle toevoeging. In de huidige versie van Gmail moet een gebruiker minstens vijf berichten aan een contactpersoon hebben gemaild voordat deze automatisch wordt toegevoegd.

Na de lancering van het Android-platform heeft het Gmail-team opnieuw de manier waarop Gmail contactpersonen beheert onder de loep genomen. Het team merkte dat Gmail's contactbeheer nog wel wat verbeterd kon worden. Gmail gaat niet meer automatisch een ontvanger aan de lijst "My Contacts" toevoegen, zelfs niet wanneer er vijf of meer berichten aan deze persoon zijn verstuurd. Een nieuw contactpersoon wordt eerst toegevoegd aan de nieuwe lijst "Suggested Contacts". Alle contacten die Gmail ooit automatisch heeft toegevoegd, worden naar de nieuwe lijst overgezet tenzij de gebruiker de gegevens van de contactpersoon heeft aangepast.

De nieuwe "Suggested Contacts"-lijst moet ervoor zorgen dat een eigenaar van een Android-telefoon - zoals T-Mobile's G1 - niet een lange lijst van relatief onbekende contactpersonen te zien krijgt, maar dat hij zelf kan bepalen wie tot zijn intimi behoort.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: