abonneren

Gmail past door Android beheer contactenlijst aan

Het Gmail-team gaat de manier waarop Gmail automatisch contacten toevoegt aan de lijst van contactpersonen aanpassen. In de eerste versie van Gmail voegde de e-maildienst automatisch een persoon toe aan de lijst van contactpersonen wanneer de gebruiker een bericht aan hem of haar stuurde en de ontvanger nog niet als contactpersoon was aangemaakt. Gmail ontving veel klachten over deze te snelle toevoeging. In de huidige versie van Gmail moet een gebruiker minstens vijf berichten aan een contactpersoon hebben gemaild voordat deze automatisch wordt toegevoegd.

Na de lancering van het Android-platform heeft het Gmail-team opnieuw de manier waarop Gmail contactpersonen beheert onder de loep genomen. Het team merkte dat Gmail's contactbeheer nog wel wat verbeterd kon worden. Gmail gaat niet meer automatisch een ontvanger aan de lijst "My Contacts" toevoegen, zelfs niet wanneer er vijf of meer berichten aan deze persoon zijn verstuurd. Een nieuw contactpersoon wordt eerst toegevoegd aan de nieuwe lijst "Suggested Contacts". Alle contacten die Gmail ooit automatisch heeft toegevoegd, worden naar de nieuwe lijst overgezet tenzij de gebruiker de gegevens van de contactpersoon heeft aangepast.

De nieuwe "Suggested Contacts"-lijst moet ervoor zorgen dat een eigenaar van een Android-telefoon - zoals T-Mobile's G1 - niet een lange lijst van relatief onbekende contactpersonen te zien krijgt, maar dat hij zelf kan bepalen wie tot zijn intimi behoort.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord