abonneren

Gmail na vijf jaar terug in Groot Brittannië

Sinds oktober in 2005 is Gmail in Groot Brittannië bekend als Google Mail. Iedereen die zich na die datum aanmeldde was gedwongen om het lastige domein @googlemail.com te gebruiken. Deze week komt daar verandering in en wordt het weer mogelijk een @gmail.com adres te gebruiken.Britse @googlemail.com gebruikers krijgen binnenkort de mogelijkheid over te gaan op een gmail.com adres.
Later deze week al zal iedereen die zich voor een nieuw email-account registreert, al automatisch een @gmail.com adres krijgen.

Google moest destijds stoppen met het gebruik van Gmail in Groot Brittannië vanwege een handelsmerkkwestie. Het bedrijf Independent International Investment Research (IIIR) gebruikte de naam al voor een van zijn diensten. Destijds faalden pogingen om hierover overeenstemming te bereiken. Het is niet duidelijk of Google nu wel een overeenkomst heeft gesloten met de eigenaren van het handelsmerk, of dat ze het juridische gevecht hierover gewonnen hebben. In elk geval wordt de vijf jaar geleden genomen maatregel nu teruggedraaid. Wie erg gehecht is aan zijn @googlemail.com adres mag dit echter gewoon houden.

Google heeft becijfert dat, omdat Gmail de helft van het aantal letters bevat van Googlemail, de wijziging 60 miljoen toetsaanslagen per dag kan besparen. Met 217 microjoules per toetsaanslag bespaart dat de energie van 20 bonbons per dag, aldus Google.

In Duitsland mag Google de naam Gmail nog steeds niet gebruiken. De Duitser Daniel Giersch biedt al sinds 2000 een e-maildienst onder de naam G-mail aan. een rechtszaak die Google tegen hem aanspande, werd door het bedrijf verloren. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: