abonneren

Gmail mag in Europa geen Gmail meer heten!

Na een jarenlang juridisch gevecht is Google zijn recht op de merknaam 'Gmail' kwijt. Het recht hierop is namelijk in handen van een Duitser, Daniel Giersch, die een bedrijf bezit met de naam G-mail. Het oordeel van de rechter geldt in principe voor heel Europa.De rechter heeft beslist dat het verschil tussen 'Gmail' en 'G-mail' te klein is om verwarring te voorkomen.
Daarnaast wordt G-mail ook daadwerkelijk gebruikt in verband met mailadressen (gmail.de) en een mailsysteem dat e-mails automatisch als papieren drukwerk aflevert bij klanten.

Volgens Giersch is hij blij dat de rechtzaak voorbij is. Hij is niet te spreken over de tactiek van Google, die volgens hem 'erg agressief, bedreigend en leugenachtig' te werk ging. Hij zou een afkoopsom van $250.000 aangeboden hebben gekregen, maar heeft dit geweigerd. Google zal waarschijnlijk een andere naam moeten kiezen; Google Mail lijkt het meest voor de hand te liggen, aangezien dit ook in Engeland al zo ingevoerd is.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord