abonneren

Gmail blijft in Nederland gewoon bestaan

Daniel Giersch biedt sinds 2000 in Duitsland een mailservice aan onder de naam G-Mail. Hé, lijkt dat niet op? Inderdaad, het in 2004 gelanceerde Gmail van Google. Dat resulteerde in een juridische strijd, die Google nu in hoger beroep verloren heeft. Het Harmonisatiebureau voor de Interne Markt heeft besloten dat Gmail niet meer gebruikt mag worden in Duitsland. Maar voor Nederland heeft dat geen consequenties.
Een woordvoerder van Google heeft dat vandaag aan Computer Idee bevestigd.

De officiële verklaring van Google luidt als volgt: "Hoewel we teleurgesteld zijn in de beslissing van Het Harmonisatiebureau voor de Interne Markt dat we Gmail niet als merknaam in heel Europa mogen voeren, zullen de meeste Europeanen met een Gmail-account hiervan niets merken. Uitzondering zijn Duitsland en Groot-Brittannië (waar Google Mail al langer de gebruikelijke naam is, redactie), waar we onze dienst onder de naam Google Mail aanbieden en zullen gaan aanbieden. Wereldwijd heeft Google de merknaam Gmail in meer dan zestig landen lokaal geregistreerd; daaronder zijn veel Europese landen."

In Nederland kunnen we dus gewoon blijven Gmailen...

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord