abonneren

Globalfoundries toont eerste 32nm- en 28nm-wafers

Globalfoundries heeft zijn eerste wafers op 32 en 28 nanometer getoond. Dat het bedrijf in staat is 32nm-wafers te produceren is geen verrassing, maar dat de eerste 28nm-wafers al gereed zijn is goed nieuws. Globalfoundries hoopt met de wafers nieuwe klanten aan te trekken.Op dit moment heeft Globalfoundries één klant, moederbedrijf AMD. Alle cpu's van dit bedrijf worden bij Globalfoundries geproduceerd en binnenkort moeten ook alle ATI-gpu's bij Globalfoundries van de band rollen.
Om winstgevend te zijn, zal de halfgeleiderfabrikant een aantal nieuwe klanten moeten aantrekken. Daarom heeft de fabrikant zijn eerste 45nm-wafers (AMD Opteron "Istanbul"), 32nm-wafers (SOI) en 28nm-wafers (sram) getoond op de Computex in Taiwan.

Globalfoundries is van plan grote 32nm-orders aan te nemen voor het eind van dit jaar. De eerste 28nm-orders worden dan in de tweede helft van 2010 verwacht. Grote concurrent TSMC heeft de grootste moeite het huidige 40nm-proces onder de knie te krijgen, dus de demonstratie van Globalfoundries had op geen beter tijdstip kunnen plaatsvinden.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: