abonneren

Globalfoundries slaat 32nm-proces over

Globalfoundries, de halfgeleiderfabrikant die ontstaan is als een afsplitsing van AMD, heeft verkondigd dat het niet door zal gaan met het uitrollen van het 32nm-proces. Vanwege de voorspoedige voortgang van het 28nm-proces wordt hier nu vol op ingezet.Volgens de fabrikant richt het nu zijn aandacht volledig op 28 nanometer met high-k metal gates.
Te weinig klanten zouden nog interesse hebben in 32 nanometer. Zo zouden zowel de grafische industrie als de draadloze industrie hun zinnen al op 28 nm gezet hebben. Daarnaast verloopt de ontwikkeling van 28nm voorspoedig. Ook concurrent TSMC laat 32 nanometer voor wat het is.

Omdat het 28nm hkmg-proces erg veel lijkt op het huidige 45/40nm-proces zouden fabrikanten geen grote aanpassingen hoeven te verrichten aan hun ontwerpen. Er komen twee verschillende 28nm-varianten: 28nm-HP (high performance) voor grafische kaarten, gameconsoles, opslag, netwerktechnologie en mediachips en 28nm-SLP (super low power) voor draadloze mobiele applicaties en handheld processoren waar accuduur van groot belang is.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: