abonneren

Globalfoundries krijgt uitbreiding

De grootinvesteerder van Globalfoundries, AMD's voormalige chipfabrieken, wil uitbreiden. ATIC is van plan Chartered Semiconductor Manufacturing te kopen van de huidige eigenaar, de staat Singapore. Hiertoe betaalt de investeerder 14 procent meer dan de huidige waarde van het bedrijf.Chartered Semiconductor Manufacturing maakt onder meer chips voor de Xbox 360. ATIC wil deze chipfabrikant integreren met Globalfoundries. Volgens analisten zou de deal geen slecht idee zijn. Het gecombineerde bedrijf zou een forse bedreiging vormen voor TSMC en UMC.

Chartered Semiconductor Manufacturing bestaat al sinds 1987 en staat op de derde plek in de ranglijst van custom chip-fabrikanten. Op dit moment wordt de fabrikant gefinancierd door Temasek, een staatsbedrijf, maar deze wil van de chipfabrikant af.

De huidige CEO van Globalfoundries, Doug Grose, zal het gecombineerde bedrijf leiden. De huidige CEO van Chartered Semiconductor Manufacturing, Chia Song Hwee, zal chief operating officer (COO) van het bedrijf worden. De deal geeft Globalfoundries toegang tot klanten die de firma voorheen geen blik waardig keurden.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie