abonneren

Gestolen historische documenten verkocht via eBay

Een man die werkzaam was bij de gemeente New York en die toegang had tot een belangrijk historisch archief heeft honderden documenten via eBay verkocht.Onder de gestolen documenten was een brief uit 1823 geschreven door de Amerikaanse president John C. Calhoun en kopieën van de Davy Crockett Almanacs. De 54-jarige Daniel Lorello is gearresteerd op verdenking van diefstal, bezit van gestolen goederen en fraude. Lorello zegt dat hij onschuldig is. Eerder legde hij een schriftelijke verklaring af dat hij al sinds 2002 documenten steelt en doorverkoopt.

De grootschalige diefstal kwam aan het licht toen een oplettende historicus zag dat er op eBay belangrijke historische documenten werden aangeboden. De historicus alarmeerde vervolgens de online veilingsite en de politie.

Volgens een verklaring van Lorello heeft hij in 2007 alleen al 300 tot 400 documenten gestolen, waaronder de brief van Calhoun. Voor deze brief werd op eBay meer dan $1.700 geboden. Op dat moment hield de politie de veiling in de gaten.

De politie van New York heeft in Lorello's huis meer dan 400 documenten in beslag genomen. Volgens Lorello is dit ongeveer 90 procent van alle spullen die hij heeft gestolen. De politie is nog aan het onderzoeken hoeveel de man precies heeft gestolen en doorverkocht via eBay.

eBay heeft gedurende het gehele onderzoek meegewerkt met de Amerikaanse autoriteiten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord