abonneren

Gestolen gegevens e-mailaccounts waardeloos

Als een phisher e-mailaccountgegevens steelt, is de eigenaar daar uiteraard niet blij mee. Phishing is een uiterst vervelend fenomeen. Er is echter een schrale troost: gegevens die in handen zijn van cybercriminelen, zijn nauwelijks iets waard. Rik Ferguson van Trend Micro deed onderzoek naar de waarde van gestolen data. Hij ontdekte dat de gegevens van een Hotmail-account phishers slechts één dollarcent opleveren. Gestolen data van een Yahoo!- of Gmail-account zijn zelfs nog minder waard.

Niet alleen e-mailaccounts blijken weinig waard. Voor illegale toegang tot een actief Europese eBay-account betalen geïnteresseerden zes dollar en voor een inactief account tien dollar. Inactieve accounts zijn meer waard dan actieve, omdat misbruik daarbij minder snel zal worden opgemerkt door de rechtmatige eigenaar.

Voor gegevens van een Classic Visa-creditcard of standaard Mastercard ligt de huidige handelsprijs tussen de 65 en 101 dollar. Een platinum-card van deze maatschappijen levert ongeveer honderd dollar op. Daarnaast ontdekte Ferguson op ondergrondse fora dat de huidige economische situatie ook de cybercriminelen raakt en prijzen dus dalen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie