abonneren

Gescheiden internet funest voor groei

Een internet dat zou bestaan uit een 'premium'-laag, dat betaald wordt door contentproviders om een supersnel internet te garanderen, en een 'standaard'-laag zal funest zijn voor de groei van het internet. Het principe van netneutraliteit, waardoor iedereen even gemakkelijk toegang moet hebben tot het internet, verzekert een eerlijke competitie op het internet.
"Het internet is ver voorbij de grenzen van het originele idee gegroeid, omdat het open is en omdat diensten gelanceerd kunnen worden zonder bemoeienis van hogeraf," aldus Peter Norvig, directeur Onderzoek bij Google, vorige week tijdens de jaarlijkse 'Association for Learning Technology'-conferentie. "Bij Google vinden wij dat het goed voor de competitie is om het zo te houden, en dat is ook waar we voor zullen strijden."

In de VS is er een pittige discussie gaande over het belang van een neutraal internet. Google wil dat de winnaar van de veiling waar bedrijven kunnen bieden op het Amerikaanse draadloze spectrum, verplicht wordt om als groothandelaar op te treden zodat een eerlijke competitie gegarandeerd is.

Vorige week oordeelde het Amerikaanse ministerie van Justitie dat telecomaanbieders, zoals AT&T en Verizon, meer geld mogen vragen aan contentproviders voor toegang tot supersnelle webdiensten.

"Wanneer er geen bepaalde vorm van dataverkeersregulering is door internetaanbieders kunnen webdiensten als video en audio dermate oninteressant worden dat ze bijna onbruikbaar worden," aldus Norvig.

Ondanks dat Google bezorgd is dat een gescheiden internet het bedrijf geld gaat kosten, zullen de ontwikkelingen op dit gebied geen invloed hebben op de vrijheid van individuele websurfers.


Bron: vnunet.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie