Geruchtenmachine rond Apple weer op volle toeren

De MacWorld Expo staat weer voor de deur, dus het grote speculeren kan weer beginnen. Bovenaan de lijst met geruchten: een superdunne MacMini en een eerdere introductie van Snow Leopard.De MacWorld Expo wordt de laatste waaraan Apple deelneemt. Topman Steve Jobs geeft in januari al geen keynote meer. Phil Schiller neemt zijn plaats in. Dat leidde al meteen weer tot speculaties over de kwakkelende gezondheid van Jobs.

Hoe dan ook, vermoedelijk zijn er niet veel spectaculaire aankondigingen te verwachten. Waarschijnlijk brengt Apple zijn volgende besturingssysteem Snow Leopard iets eerder op de markt dan gepland was. Waarschijnlijk al binnen een maand na de MacWorld Expo. Apple zou zo de introductie van Windows 7 voor willen zijn.

Aan de andere kant is Snow Leopard maar een bescheiden update van Leopard, met weinig nieuwe functionaliteiten. De meeste veranderingen zitten onder de motorkap, zoals ondersteuning voor multikernprocessors, MS Exchange, OpenCL en een nieuwe versie van QuickTime (X).

Ook lijkt er een nieuwe MacMini uit te komen, waarvan zelfs al foto's zouden zijn uitgelekt, hoewel dat ook gewoon Photoshop-grappen kunnen zijn. De MacMini op die foto's lijkt wel erg op de recente lijn MacBooks.

Er wordt gespeculeerd over een Display Port, 2 GB aan RAM (uit te breiden tot 4 GB) en een harde schijf van 160 GB en een 2.0 of 2.3 Ghz Intel Core 2 Duo processor. Vorig jaar ging nog het gerucht dat Apple zou stoppen met de MacMini, maar het bedrijf heeft dit zelf tegengesproken.

Tot slot gaan er ook nog geruchten over een iPhone nano, een goedkopere iPhone zonder 3G, maar erg waarschijnlijk is dat niet. Een beetje telefoon heeft tegenwoordig UMTS aan boord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: