abonneren

Geruchten: Radeon HD 3850 X2 en HD 3850 X3

AMD denkt er over na om partners een HD 3850 X2-kaart te laten produceren. De techniek zou niet veel verschillen van de huidige HD 3870 X2, dus het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Asus slaat zijn eigen weg in, en wil zelfs met een HD 3850 X3 komen.AMD is op zoek naar een grafische kaart die het kan plaatsen in de prijsklasse van $299 tot $375. Op dit moment is deze prijsklasse in het bezit van de GeForce 8800 GTS. Een nieuwe kaart ontwerpen kost een hoop tijd en geld, dus AMD hoopt dat partners met een eigen product komen.
Een HD 3850 X2 zou aan de voorwaarden voldoen, dus AMD overweegt nu partners toestemming te geven voor een dergelijke kaart.

Asus wacht in ieder geval niet op toestemming en heeft al een prototype gereed van een wel érg aparte kaart. Het gaat om een HD 3850 X3, dus met drie gpu's. In plaats van gebruik te maken van een traditioneel ontwerp heeft Asus drie MXM-modules op een pcb geplaatst. MXM-modules zijn normaliter bedoeld voor notebooks, maar Asus brengt ze op deze manier dus gewoon naar de desktop. De codenaam van de X3-kaart is vooralsnog Trinity, maar of de kaart ooit te koop zal zijn valt nog te bezien.

Trinity bestaat uit twee MXM-modules op de achterzijde van de pcb en één op de voorzijde. De hoeveelheid geheugen was nog niet duidelijk (vermoedelijk 512 MB) en er is een 8-pins stroomconnector nodig. De kaart is voorzien van vier dvi-connectors en wordt gekoeld door heatpipes in combinatie met waterkoeling. De kaart zou al werkend gedemonstreerd zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie