abonneren

Geruchten hybride hd/blu-ray-speler worden sterker

Blu-ray- en hd-dvd-films zijn inmiddels redelijk beschikbaar, maar de spelers zijn nog nauwelijks te koop. Taiwanese fabrikanten spelen nu toch weer met het idee om een hybride speler uit te brengen en zo beide formaten populairder te maken.Het concept van een hybride speler is niet nieuw: op de CES vorig jaar liet Broadcom een chip zien die beide formaten af kan spelen. Enkele fabrikanten (waaronder Samsung, Hitachi en LG) lieten aanvankelijk weten geïnteresseerd te zijn in de chip maar hebben hun plannen in de tussentijd alweer gewijzigd.

De reden dat er nog steeds geen hybride drives zijn, is dat deze drives vooralsnog een stuk duurder uitvallen dan 'single'-drives. Daarnaast zijn de twee formaten net te verschillend, wat het een moeilijke opgave maakt één drivetray beide schijfjes te laten slikken. Een oplossing zou zijn twee drivetrays aan de speler toe te voegen, voor elk formaat één.

Hoewel hd-dvd op dit moment het sterkste formaat is, zou de introductie van de PlayStation 3 hier wel eens verandering in kunnen brengen aangezien deze console voorzien is van een blu-ray-drive. Vooralsnog zijn de verkopen van de dvd's niet erg hoog.

Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord