abonneren

Gerucht: Xbox 360 krijgt interne blu-ray-drive

Ondanks herhaaldelijke berichten van de kant van Microsoft dat ze géén interesse hebben in de blu-ray-techniek, claimt het Chinese Economic Daily News nu dat Pegatron (een dochteronderneming van Asus) een order heeft gewonnen voor Xbox 360-consoles met een ingebouwde blu-ray-drive.Voorheen werd er nog gespeculeerd in de richting van een add-on-drive, zoals ook bij dehd-dvd-drive het geval was, maar de Economic Daily News wijst vrij duidelijknaar een nieuweXbox 360 met een interne blu-ray-drive om beter te kunnen concurreren met de PlayStation 3.
Als deze geruchten waarheid zijn, dan wordt de nieuwe console in het derde kwartaal van dit jaar geïntroduceerd, zodat Microsoft het in de kerstperiode flink kan promoten.

Op dit moment is de PlayStation 3 één van de beste blu-ray-spelers in de markt, waardoor Sony met dit apparaat zowel gamers als het home theater-publiek weet te paaien. De PS3 is goed voor 85 procent van alle verkochte blu-ray-spelers en analisten verwachten dat standalone-apparaten de PS3 niet zullen inhalen voor 2013. Een Xbox 360 met blu-ray-drive zou voor Microsoft de enige manier zijn om een echte deuk in het marktaandeel van Sony te maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: