abonneren

Gerucht: 'Overname Digg.com door Google bijna rond'

Google schijnt in de laatste fase van de onderhandelingen te zijn om sociale nieuwssite Digg.com over te nemen. Het gaat daarbij om een overnamebedrag van $200 miljoen, zo schrijft TechCrunch.De website baseert zich daarbij op meerdere bronnen. Google heeft interesse in Digg om daarmee de functionaliteit van Google News uit te breiden. Bovendien heeft het daarmee een antwoord op Yahoo Buzz, een vergelijkbare nieuwsdienst met stemfunctie.
Het kan echter nog wel een paar weken duren voordat er een overeenkomst wordt gesloten. In maart verschenen al de eerste geruchten dat Google, Microsoft of wellicht een groot mediaconcern Digg zou overnemen (de website werkt al samen met CBS en News Corp). Destijds werd nog gesproken over een bedrag oplopend tot $300 miljoen. Digg-oprichter Kevin Rose zei echter, dat verkoop van zijn bedrijf het efficiënt draaien van de site in gevaar zou brengen.

Digg CEO Jay Adelson zegt in een blogbericht dat het normale beleid is om niet op dergelijke geruchten in te gaan, maar in dit geval wil hij wel een uitzondering maken: hij ontkent alle recente geruchten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie