abonneren

Gerucht over veiligheidslek in Gmail blijkt onzin

Eerder deze week doken geruchten op over een lek in Gmail, waardoor buitenstaanders controle konden krijgen over internetdomeinen. De slachtoffers bleken echter niet goed te hebben opgelet.Volgens het gerucht zouden aanvallers in staat zijn om e-mailfilters in Gmail aan te maken, zonder dat de eigenaar van het Gmail-account er iets van merkte. De slachtoffers beweerden dat ze op deze manier domeinnamen waren kwijtgeraakt die ze via GoDaddy.com hadden geregistreerd.
Maar toen Google nader onderzoek instelde bleek dat de slachtoffers het probleem zelf hadden veroorzaakt: ze hadden op een link in een mailtje geklikt, waardoor ze terechtkwamen op een phishing-website. Eén van deze websites was google-hosts.com; een website waar Google niets mee te maken heeft en die inmiddels offline is gehaald maar er voor de slachtoffers blijkbaar betrouwbaar genoeg uitzag.

De phishingsites waren opgezet om gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen. Daardoor was het mogelijk om in te loggen een instellingen te wijzigen. Google-blogger Chris Evans raadt op de Google Online Security Blog aan om beveiligd in te loggen via https://www.google.com/accounts en op te passen bij browserwaarschuwingen over certificaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord