abonneren

Gerucht: Nokia wil Palm overnemen

De waarde van het aandeel Palm is fors gestegen na geruchten dat Nokia de smartphonefabrikant zou willen overnemen. In amper twee dagen heeft het aandeel een kwart aan waarde gewonnen. Naast de overnamegerucht is de verwachting ook dat Palm binnenkort een tweede aandelenemissie doet.Volgens Bloomberg is Palm een koopje voor Nokia. Deze laatste loopt fors achter in de smartphonemarkt en zou deze achterstand in één klap kunnen inlopen door Palm over te nemen. De overname zou ook gunstig zijn voor Palm.
Ondanks de positieve ontvangst van de Palm Pre met het webOS blijft het r&d-budget van Palm bescheiden, maar na een overname zou Palm veel meer mogelijkheden hebben om het webOS verder te ontwikkelen.

Toch is het maar de vraag dat Nokia webOS in stand zal houden. Het bedrijf heeft veel geld gepompt in Symbian en dit vervolgens als open source-os weggegeven. Ook is Nokia druk bezig met Maemo, het op Linux gebaseerde smartphonebesturingssysteem dat vermoedelijk op alle high-end-modellen terecht gaat komen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie