abonneren

Gerucht: Microsoft wil eigen winkelketen beginnen

Het gerucht doet de ronde dat Microsoft van plan is om net als concurrent Apple eigen winkels te openen. De eerste Apple-winkel werd in 2001 geopend en Apple heeft er nu meer dan 200.Omdat het nog maar een gerucht is, is het ook nog niet bekend welkediensten Microsoft van Apple gaat afkijken. Apple-klanten kunnen in Apple-winkels terecht bij de ‘Genius Bar' om vragen en problemen voor te leggen. Het zou slim zijn wanneer Microsoft een dergelijke bar ook aan Windows-gebruikers biedt.
Nu moeten Windows-gebruikers nog terecht bij een oom, buurman of neefje wanneer ze - weer eens - een probleem hebben met het besturingssysteem.

De kans is groot dat Microsoft niet alleen zijn eigen software in de winkels gaat verkopen, maar ook randapparatuur van Logitech en media-apparaten als de Zune en de Xbox 360. Een Microsoft-winkel kan een grotere verscheidenheid aan producten aanbieden dan een Apple-winkel en tegen lagere prijzen.

Wat Apple beter doet dan Microsoft is marketing. Apple weet als geen ander hoe het te dure producten als ‘must-haves' moet verkopen aan trendsetters. Indien Microsoft serieus de concurrentie wil aangaan met Apple in de winkelstraat dan zal het veel meer aandacht moeten geven aan het marketen van zijn producten. Iets waar Microsoft nooit goed is in geweest.


Bron: www.crunchgear.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: