abonneren

Gerucht: Microsoft ontslaat deze maand 15.000 mensen

Microsoft is één van de grootste en meest winstgevende bedrijven in de IT-industrie. Toch raakt de wereldwijde kredietcrisis het bedrijf hard. Er is een sterk gerucht dat Microsoft op 15 januari 17 procent van zijn 90.000 werknemers zal ontslaan.Volgens eerdere geruchten zou Microsoft tien procent van zijn personeel ontslaan, maar dit percentage is in de tussentijd gestegen naar 17 procent. De MSN-divisie zal een van de afdelingen zijn die het hardste wordt getroffen. Microsoft snijdt vooral in divisies die niet genoeg winst maken.
Microsoft heeft nog steeds gezonde winstmarges, maar wil het bedrijf de kredietcrisis goed doorkomen dan moet het slecht presterende producten en diensten wegsnijden. De meeste omzet haalt Microsoft binnen via licenties die voor meerdere jaren zijn afgesloten.

Microsoft onderzoekt waar het geld kan besparen en waar het meer geld kan verdienen. Eén van de belangrijkste redenen dat Microsoft doorgaat met de ondersteuning van Windows XP is omdat het verouderde besturingssysteem nog steeds geld in het laatje brengt. Netbooks vliegen als warme broodjes over de toonbank en Windows XP draait beter op deze mini-laptops dan het zwaardere Windows Vista.

Om zijn zoekdienst te versterken zodat het beter kan concurreren met Google deed Microsoft een poging om Yahoo over te nemen. De overnamepoging mislukte. De kans dat de MSN-zoekdienst nu kan concurreren met Google is minimaal en Microsoft kan misschien beter helemaal stoppen met zijn zoekdienst. De online advertentiemarkt is echter gecentreerd rond zoekdiensten en wanneer Microsoft helemaal uit de online zoekmarkt stapt dan loopt het miljoenen dollars mis. Een andere mogelijkheid is dat Microsoft zijn MSN-zoekdienst verkoopt aan Yahoo. Dit zou het noodlijdende Yahoo sterker maken en mogelijk gebruikers wegsnoepen bij Google.


Bron: CNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: