abonneren

Gerucht: iPhone met video komt er aan

Volgens de website AppleInsider zal minstens één van de nieuwe iPhone-modellen waar Apple op dit moment aan werkt de mogelijkheid hebben om videofilmpjes mee op te nemen.AppleInsider baseert zich op een anoniem persoon die volgens de website "zeer betrouwbaar" is en al eerder accurate voorspellingen deed over de hardware waar Apple aan werkt. Het is bijna zeker dat er dit jaar een nieuw model van de iPhone uitkomt. Het is ook zo goed als zeker dat het nieuwe model verbeterde hardware heeft, onder andere om van de iPhone een goede gameconsole te maken.
Verbeterde graphics en een nieuwe processor kunnen ook gebruikt worden voor andere toepassingen dan alleen gaming.

Veel iPhone-gebruikers klagen over het gebrek aan ingebouwde videomogelijkheden op de trendy smartphone. De iPhone heeft alleen een camera waarmee foto's gemaakt kunnen worden, maar het heeft geen ingebouwde videofunctie. Apple's excuus is dat ze pas video toevoegen aan de iPhone wanneer het goed werkt. Misschien wil Apple samen met een videofunctie ook de mogelijkheid toevoegen voor gebruikers om videofilmpjes te bewerken, direct te uploaden naar YouTube of te verzenden naar vrienden.

In versie 3.0 van het iPhone-besturingssysteem zit in de MobileMe-applicatie een paneel genaamd "Publish Video". De nieuwe versie van het besturingssysteem zal ook sneller draadloos internet bieden. Deze twee aanpassingen samen kunnen wijzen op de toevoeging van videoconferentie-toepassingen. De vraag is dus niet of de iPhone video krijgt, maar wanneer en hoe.


Bron: AppleInsider

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: