abonneren

Gerucht: Google's Android mobieltjes vanaf september

Het Amerikaanse TmoNews - een onofficieel maar goed ingevoerd blog over T-Mobile - meldt dat T-Mobile USA waarschijnlijk al midden volgende maand een HTC Android-telefoon gaat aanbieden. Het zou het eerste toestel zijn waarop Google's mobiele platform daadwerkelijk draait.Een opvallend bericht, vooral omdat veel andere bronnen melden dat Android telefoons juist zijn uitgesteld en dat het nog wel tot 2009 kan duren voordat de eerste exemplaren op de markt komen.

Volgens TmoNews gaat het om de HTC Dream, die van T-Mobile de codenaam G1 meegekregen zou hebben. Alleen mensen die al klant zijn bij T-Mobile zouden in september de telefoon kunnen aanschaffen. Andere geïnteresseerden moeten wachten tot oktober.

Op internet circuleert een filmpje van het toestel, dat een touchscreen heeft, een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord en een 3 megapixel-camera. Uiteraard is het toestel uitgerust met Google software. Zonder een Gmail-account zou het niet mogelijk zijn om het toestel te configureren.

Prijzen circuleren ook al: 399 dollar in de losse verkoop, 150 dollar in combinatie met een 2-jarig abonnement. Of en wanneer het toestel in Europa op de markt komt, is nog niet bekend.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie