abonneren

Gerucht: Google werkt aan PowerPoint-concurrent?

In gegevensbestanden op docs.google.com is een verwijzing te vinden naar een pakket met de naam 'Presently'. Zou dit het langverwachte presentatiepakket van Google zijn, als aanvulling op Writely en Spreadsheets?De referenties naar Presently zijn inmiddels alweer verwijderd door Google en het bedrijf wil geen commentaar geven op deze productnaam.
Wie de originele verwijzingen echter goed doorleest ziet dat het gaat om een presentatieprogramma à la Microsoft PowerPoint met ondersteuning voor het fullscreen afspelen van de presentaties en de mogelijkheid gegevens uit te wisselen tussen verschillende documenten en presentaties.

De uitbreiding van Google Docs & Spreadsheets met een PowerPoint-achtige applicatie zou een belangrijke stap voor Google zijn in de concurrentie met Microsoft. Hoewel de Google-programma's lang niet zo uitgebreid zijn als die van de concurrentie, bieden ze voor de casual gebruiker meer dan voldoende functionaliteit. Het gebruiksgemak en de online opslag geven de Google-programma's voldoende glans om een deuk te maken in Microsoft's verkopen.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie