abonneren

Gerucht: Google in gesprek met Twitter over overname

Sinds de lancering van de microblogdienst Twitter wordt er gespeculeerd dat de dienst wordt overgenomen door een internetgigant. Twitter is een groot succes. Niet alleen gewone mensen twitteren er lustig op los, maar ook beroemdheden, politici en bedrijven.Er gaan op het internet al lange tijd geruchten rond dat Google geïnteresseerd is in Twitter. Nu zeggen meerdere bronnen dat Google en Twitter met de eerste gesprekken zijn begonnen om te zien of ze tot een overnamedeal kunnen komen.

Insiders verwachten dat een overname van Twitter door Google een kwestie van tijd is. Recentelijk weigerde Twitter een overnamebod van $500 miljoen door Facebook. Omdat Twitter nu wel aan de onderhandelingstafel zit, wijst er op dat Google een substantieel hoger bod heeft gedaan. Volgens sommige insiders werken Google en Twitter nu al samen om een real-time zoekmachine te ontwikkelen.

Waarom zou Google Twitter overnemen? Google heeft al de blogdienst Blogger. Maar deze is lang niet zo succesvol als Twitter. Mensen tikken sneller berichtjes in van maximaal 140 tekens dan hele epistels op hun weblog. De vraag is ook wat Google kan toevoegen aan Twitter behalve een grote som geld. Tot nu toe zijn alle sociale netwerkdiensten die Google heeft overgenomen een stille dood gestorven. Veel Twitter-gebruikers willen daarom dat de microblogdienst zelfstandig blijft. Maar hoe lang kunnen de eigenaren van Twitter de aantrekkingskracht van het grote geld weerstaan?


Bron: www.techcrunch.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: