abonneren

Gerucht: Google Chrome OS snel beschikbaar?

De geruchten dat het Google Chrome OS al spoedig, waarschijnlijk zelfs al volgende week, het daglicht zal zien worden steeds sterker. Het eenvoudige op de cloud gebaseerde besturingsysteem voor netbooks is door Google afgelopen juni aangekondigd en zou voor het einde van dit jaar verschijnen. Sommigen zien verruiming en prijsverlaging van de online opslagruimte voor Google's Gmail en Picasa als een opstapje voor het sterk cloud gebaseerde besturingsysteem. Met het Google OS op, zeg bijvoorbeeld een Eee-pc heb je ook direct online opslag nodig.
Ook voor de Google Apps zal meer ondersteuning vanuit de cloud nodig zijn. In ieder geval is Google door de uitbreiding van de online opslag klaar voor het uitbrengen van het OS.

Volgens de website Techcrunch zal deze eerste versie niet geschikt zijn om op alle pc's te worden geïnstalleerd maar eerder op een beperkt aantal breed verkrijgbare netbooks als de Asus Ee PC. Uiteindelijk zal het Chrome OS beschikbaar komen op een groot aantal apparaten van de bedrijven waar Google mee samenwerkt in dit project: Acer, Adobe, Asus, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments, en Toshiba.

We willen uw weekeinde niet verpesten, maar in elk geval iets om volgende week naar uit te kijken?

Via: Slashgear

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord